PÁLYAMINŐSÍTŐK,

NEMZETKÖZI SZERVEZETEK:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PARTNEREINK:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füves FIFA méretű I.osztályú futballpálya (107×68 m):

 

            Alépítményi munkák:

 

1.       Tükör kialakítása 30 cm mélységben:

·         A folyamat során gépi munkával eltávolítjuk a felső termőtalaj réteget és a területet előkészítjük a pályatest fogadására. A szintezés és a durva beállítás szakasza ez a folyamat, ekkor tömörül a talaj is és még tartósabbá teszi a pályát.

 

2.       Beton szegély kialakítása 5 cm vastag szegélykő segítségével:

·         A szegély kialakítása, mind esztétikai, mind talajstatikai szempontból nagyon fontos. A szegély jelzi a pálya szélét, nem hagyja, hogy a háromrétegű, speciálisan kialakított talajszerkezet termett talajjal keveredjen.

 

3.       Korlát kialakítása 40 x 40 mm-es zártszelvény oszlopokkal, lealapozva, mázolva fehér színre, oszlopok tetején, illetve közepén kihúzott, feszített horganyzott drót kialakítással:

·         A korlát a játékteret választja el a közönségtől a jelenleg a Labdarúgó Szövetség által megkövetelt szabályok szerint.

 

4.       Sóderágy terítése 0/60 sóder segítségével:

·         A sóderalap a durva kialakítást és a vízelvezetést szolgálja, a pálya teljes területén, átlagosan 15 cm vastagságban terítjük.

 

5.       Termőföld terítése:

·         A megfelelő termőföld szakszerű kezelése és terítése a jó minőségű, tartós gyepfelület kialakítás záloga. A kiválasztott talaj porozitása, vízfelvevő képessége meghatározza a gyep fejlődését és használhatóságát. Fontos, hogy a kész pályán is megfelelő legyen a talajszerkezet, tudjon lélegezni, tápanyagot felvenni és szellőzött, pihent legyen.

 

6.       Termőföld sterilizálása, gyomirtása vegyi úton:

·         A helyben terített termőföld gyakran szennyezett más növényi magvakkal, ezért feltétlen szükséges az alapos gyomirtás, mind kémiai, mind fizikai úton. Jelen esetben 2x vegyi gyomirtás és 1 fizikai (lánggal történő) gyomirtás kerül elvégzésre.

 

 

            Gyepesítés:

 

1.       Gyepesítésre való talaj előkészítése:

·         A fűmag terítése előtt fontos a talaj tápértékének, ásványi anyag tartalmának beállítása. Elősegíti a tartós, sűrű gyepszőnyeg kialakítását, a beállítás végén hengerléssel előkészítjük a mag fogadására a területet.

 

2.       Gyepesítés sport fűmaggal:

·         A területen nagy teherbírású gyeptípus kialakítása az előírás. A vetés után még egyszeri hengerlést végzünk.

 

3.       Karbantartás első nyírásig (locsolás, frissítés, pótlás, ellenőrzés, extra gyomirtás):

·         Az első igazi nyírásig fontos a szakszerű felügyelet. Technológiai szempontból locsolást, frissítést a fűmagpótlást (madarak, fagy) extra gyomirtás tartalmaz a tevékenység. A locsoláshoz szükséges vizet minden esetben a megrendelőnek kell biztosítania. Víz folyamatos biztosítása nélkül a füvesítés nem valósítható meg!

 

 

            Pályatartozékok:

 

1.       Labdafogó háló kialakítása:

·         30 m széles és 5 m magas 60 × 40 mm-es zártszelvényre helyezünk, 13 x 13 cm lyukbőségű labdafogó hálót, mindkét kapu mögött.

 

2.       2 db futballkapu kialakítása:

·         7,32 x 2,44 szabvány méretű hüvelyes, alumínium futballkapu, szabványos hálóval.

 

3.       Kispadok kialakítása (2 db):

·         40 x 40 alapozott és festett zártszelvény vázból készített gyalult és lazúrozott fa ülőfelülettel és átlátszó műanyag trapézlemez fedéssel ellátott kialakítás, 8 fő részére.

 

4.       4 db szögletzászló:

·         Műanyag hüvelyben elhelyezett rugós szögletzászlók, szabvány szerint.

Weblapkészítő: Avasweb Kft.